2015-03-29 02:28:34• hírek • Kocsis Zoltán

Lampionokat eregettek Szatmárnémetiben a Föld Óráján

Világszerte március 28-án, szombaton ünnepelték a Föld Napját és nem volt ez másként Szatmárnémetiben sem. Az ACT4U Egyesület ennek alkalmából az eddigieknél színesebb, sokrétűbb, változatosabb programokkal igyekezett adózni az eseménynek. Az est pedig lampionok eregetésével ért véget.

Az ACT4U Egyesület már déltől várta Szatmárnémeti központjába, a Szabadság-térre az érdeklődőket. Az események első órái a legkisebbeknek szóltak, hisz volt aszfaltrajz és különböző gyerekek-játékokkal is szórakoztatták a csöppségeket.

A nagyobbak ezzel párhuzamosan, majd ezt követően is papírsárkányokat készítettek, szintén a Szabadság-téren. Az Erdélyi Kárpát Egyesülettel közösen szervezett Critical Mass után aztán a sárkányokat fel is engedték.

Este 20.30-kor, a Föld Óráján ezúttal is kialudtak a fények Szatmárnémeti új központjában, a Coposu (Batthyány)-sétányon, az Október 25. téren és a közigazgatási palotában. A Transilvania sugárút fölötti gyalogos felüljáróra ekkorra már szép számban gyűltek össze a lampionokat eregetők. Pirosak, sárgák, lilák - némi nehézséget követően egyik a másik után emelkedett magasba - a gyerekek legnagyobb örömére és a felnőttek megelégedésére. Ha valakinek nem sikerült, akkor bőven akadt segítség - ki szóval, ki fáklyával.

A hagyomány szerint Távol-Keleten évezredek óta különböző szertartások és ünnepélyek szerves részévé vált a lampion, segítségével engedték el az emberek a betegséget, a rosszat és írták rá a lampionra vágyaikat, hogy azok feljuthassanak az égbe. Nem tudni, hogy Szatmárnémetiben írta-e rá valaki kívánságát, az viszont biztos, hogy a magasba szálló lampionok kellemes perceket szereztek és közösségi élmény okoztak sokaknak szombat este.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: